Viherrakentamista laatu edellä

206

Toteutettua pihaa

Puutyöt

Kivityöt

Kone - ja pohjatyöt

Istutustyöt

Suunnitelmasta toteutukseen


Teemme viherrakentamista pääsääntöisesti itse suunnitelluille kohteille. Näin voimme taata meille tärkeät asiat kuten budjetin pitämisen, hyvän ja laadukkaan työn jäljen, tehokkaan aikataulutuksen ja ennen kaikkea tyytyväisen loppuasiakkaan. Toteutamme pihan vaatimat puu-, kivi-, istutus- ja konetyöt, joten saat koko piharemontin hoidettua kauttamme vaivattomasti. Erikoisosaamista vaativissa töissä hyödynnämme kumppaneita. Tarjoamme kattavat viherrakentamisen työt usein kokonaisuutena, jolloin piha toteutetaan pihasuunnitelman mukaisesti kerralla kuntoon. Teemme myös pienempiä töitä tai yksittäisiä töitä tarpeen ja aikataulun mukaan.

Viherrakentaminen voidaan toteuttaa kokonaisurakkana (joilloin tiedät lopullisen hinnan etukäteen) tai tuntiperusteisena. Suosittelemme suuremmille projekteille aina urakkaa, kun taas pienemmät muutokset usein hoituvat kätevimmin tuntiveloituksella.

Ota yhteyttä

Viherrakentamisessa panostamme näihin


Suunnitelman toteutus

Meille on ylpeydenaihe toteuttaa pihat kuten ne on suunniteltu. Tämä ei aina ole itsestään selvyys, mutta koska panostamme suunnittelussa myös toteutuskelpoisuuteen, voimme varmistaa, että lopputulos vastaa myös hahmotelmaa paperilla.

Viherrakentamisen laatu

Olemme vuosien ajan panostaneet erityisesti viherrakentamisen laatuun ja tämä näkyy pienissä mutta tärkeissä yksityiskohdissa osana viherrakentamista. Kyse voi olla siitä että terassi tehdään piiloruveilla, ettei päältä ruuvatuista laudoista irtoa tikkuja, tai että kiveyksissä sahaamme millintarkasti paikat kaivonkansille. Kyse on ammattiylpeydestä ja siitä, että haluamme toteuttaa pihasi parhaan osaamisemme mukaan.

Kattavaa takuu työlle

Myönnämme kahden vuoden takuun kaikille töillemme. Tämän lisäksi myönnämme erikseen kasvuunlähtötakuun kaikille istutuksille (kunhan istutusajankohta mahdollistaa kasvun alkamisen). Mikäli jokin kasvi ei lähde kasvamaan, vaihdamme sen takuun puitteissa uuteen.

Kokonaisvaltaista palvelua

Saat kauttamme kaikki viherrakentamisen työt yhdestä paikasta. Koordinoimme paikalle tarvittavat tekijät oikeaan aikaan (esim. sähkömiehen), jotta sinun ei tarvitse huolehtia. Lisäksi tilaamme materiaalit valmiiksi työmaalle oikeaan aikaan, jolloin rakentamisen materiaalit ovat saatavilla kuin niitä tarvitaan.


Terassit ja muut puutyöt

Rakennamme kaiken kokoiset terassit pienistä portaista aina kokonaisiin oleskelualueisiin. Voit valita haluatko terassin perinteisestä painekyllästetystä laudasta, lehtikuusesta tai komposiittilaudasta, sekä haluatko ruuvinjäljet piiloon vai esille perinteisemmän asennustavan mukaisesti.  Materiaalit näyttävät ja tuntuvat erilaisilta, sekä vaativat erityyppistä huoltoa. Hyvässä pihasuunnitelmassa kaikki nämä asiat ovat otettu huomioon.

Tärkeitä vinkkejä terassin rakentamisessa on muistaa tehdä perustus kunnolla routimisen estämiseksi, tehdä runko aina painekyllästetystä puutavarasta, huomioida valittu pintamateriaali koolausvälissä, estää kosteuden nousu runkoon esimerkiksi huovan palalla, sekä miettiä laudoituksen tyyppi ja suunta esteettisen kokonaisilmeen saamiseksi. On hyvä kuitenkin muistaa, että kaikki terassit kaipaavat huoltoa pysyäkseen kunnossa.

Puu taittuu myös muuhun kuin terasseihin ja suunnittelemmekin usein puisia istutuslaatikoita pihaprojekteihin. Puu on monesti halvempi ratkaisu korotetuille istutusalueille kuin kivi ja istuu monesti myös saumattomammin yhteen terassien kylkeen.

Kysy lisää

Kiveykset

Laatoitukset ovat usein näyttäviä ja kestäviä ratkaisuja, tosin myös hieman arvokkaampia. Kiven valinta on erityisen tärkeää ja teemmekin osana pihasuunnitelmaa tämän työn puolestasi. Kiven pitää kestää kulutusta ja mahdollisesti suuria painoja (jo esimerkiksi sähköautot painavat enemmän kuin muut autot) ja säilyttää värinsä vuodesta toiseen.

Kiinnitämme kiveyksissä erityistä huomiota pohjien laatuun, jotta kiveys ei roudan mukana lähde liikkumaan tai sadevedet valuisivat väärään suuntaan väärin tehdyn kallistuksen takia. Kun pohja on tehty hyvin voimme antaa takuun sille, että kiveys pysyy paikoillaan, jolloin pohjatyön laatu on oikeastaan yhtä tärkeää kuin huolellisesti tehty ladonta. Ladonnassa taas noudatetaan valitun kiven mukaista kuvioita ja erityisesti erikokoisten kivien ja monimutkaisten kuvioiden ladonta vaatiikin kokemusta. Luonnonkivet kuten liuskekiveykset on pääsääntöisesti hyvä jättää ammattilaiselle, jotta ne eivät ajan myötä keiku ja kuvio saadaan palapelin tavoin toimivaksi.

Kolmas tärkeä asia liittyy kivien sahauksiin, jotka tulevat vastaan esimerkiksi kaivon kansien kohdilla. Tyylejä on sahaamiseen monia, meidän mielestä millintarkka kannen upotus kiveen on paras ja siistein ratkaisu. On hyvä muistaa, että kivien sahaaminen vaatii tulityökortin ja työ kannattaa usein jättää ammattilaiselle. Lopuksi saumaamme kiveyksen saumaushiekalla, jotta kivet asettuvat seuraavien sateiden aikana paikoilleen pysyvästi. Hyvin tehty kiveys on kaunis ja helppohoitoinen.

Kysy lisää

Istutukset

Hyvässä pihasuunnitelmassa määritellään tarkkaan jokaisen istutettavan kasvin määrä, koko ja istutusalue. Tässä huomioidaan maaperä, ilmansuunnat, varjoisuus, sekä yleinen tavoiteltava istutusten ilme (esim. näyttävä runsaasti kukkiva tai minimalistinen ikivihreä näkösuoja). Hankimme kasvit aina suoraan taimistoilta , jotta voimme varmistaa niiden laadun, koon, kastelun ja kuljetusolosuhteet. Tämän takia voimmekin myöntää kasvuunlähtötakuun kaikille istutuksille. Liian usein esim. rautakaupoista ostetut kasvit kuihtuvat pian istutuksen jälkeen ja ilo jää asiakkaalle lyhytaikaiseksi. Me taas haluamme panostaa pihoihin, jotka kestävät aikaa.

Istuttaminen voi tuntua yksinkertaiselta mutta erityisen tärkeää on tietää jokaisen kasvin optimaalinen multa- ja istutussyvyys. Nurmikko esimerkiksi kasvaa hyvin jo 20cm multakerroksen päällä, kun taas tuijat vaativat vähintään 50cm. Lisäksi istuttamisessa pitää ottaa huomioon kasvien kasvuvauhdit ja -suunnat, jotta istutukset pysyvät halutun laisina yli ajan. Liian syvään istutettu puu ei lähde kasvamaan ja voi pahimmassa tapauksessa kuolla muutamassa vuodessa. Köynnökset taas kannattaa istuttaa hieman vinoon, jotta niillä on helpompi ylettyä takertumaan esimerkiksi säleikköön.

Kysy lisää